Tanév végére

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Kedves Kocsiak!


Legutóbb a koronavírussal és a tavaszi szünettel kapcsolatosan voltam híradással ilyen formában az iskolai életről.
Engedjék meg, hogy mindenek előtt köszönetem fejezzem ki Önöknek, kedves Szülők! Köszönöm, hogy nem csak túlélték, elviselték ezt a mögöttünk lévő lassan 3 hónapot, munkájuk és sok egyéb teendőjük mellett, de maximálisan támogatták gyermekeiket és bennünket is ezzel. Többek diákjaink közül megtáltosodtak, érezve a most nyilvánvalóvá váló szülői biztatást, támogatást és törődést! Tiszta szívből köszönöm!

Kedves Diákok! Nagyon köszönöm, ahogy vettétek az akadályokat és dolgoztatok, tanultatok, helytálltatok. Nagyon köszönöm munkátokat! Azt hiszem, sokat tanultatok a digitális világban, és látjátok, hogy milyen óriási lehetőségek vannak előttetek, mi mindenre lehet használni az internetet.

Kedves Kollégák! Szegényes a szókincsem, hiszen nem tudom kifejezni azt sok érzést, ami bennem van, csak köszönni tudom maximálisan ezt az eltelt majd 3 hónapot! Mindenkinek, az óraadóknak is a hozzáállását, helytállását, türelmét és szeretetét, az új iránti készséget és fogékonyságot és a rengeteg erőt, s nem utolsó sorban az időt! Csak apró mozzanatokat idézek fel: Kömlőd felé, félúton autóval megállva diák feleltetése, hogy esély legyen a jobb jegyre, diákok, egész osztályok behívása, pontos időbeosztással, hogy a valós tudásról bizonyosságot lehessen nyerni, vagy éppen a beteg kolléga helyett férje jön be az anyagot mélyíteni és számon kérni egy kisdiáktól, vagy a kertkapuban meghallgatott versfelmondást…és hosszan sorolhatnánk. Köszönöm szépen!

Mint ismeretes, a tanév június 15-ig tart, ez a nap sportnap lett volna, így ekkor már semmilyen formában nem tanítunk.

Korábban jeleztem, hogy a szükséges, kötelező előírásokat betartva szeretnénk 8. osztályos diákjainktól méltón elbúcsúzni, erre június 12-én, pénteken 16.30-tól a református templomban kerül sor, s folytatódik az iskola udvarán. Nyilván más lesz, mint a hagyományos ballagás, de szándékaink szerint emlékezetes és méltó alkalom lesz.

Hagyományos évzárót sem tarthatunk, de mégis, június 19-én 1-2 osztályonként el tudunk köszönni és értékelni tudjuk az esztendőt. Az osztályfőnökök mindenről híradással lesznek.

És végül, de nem utolsó sorban „házunk tájáról”. A vírus ellenére több munkába is belekezdtünk és reményeink szerint szeptemberre több helyen is megújult környezet várhatja gyermekeinket. Először is a volt konditermet alakítjuk át tornaszobává, hiszen nem csak alkalmanként 2 osztály használta a tornatermet, de volt, hogy a folyosón tornáztak vagy tanteremben rossz idő esetén. Ebben az épületben az előtér a technika terem berendezésit kapja meg és a mellette lévő - már használaton kívüli terem lesz az új technika terem. Ablakcsere, villany és fűtés korszerűsítés zajlott, már a festési munkálatok folynak, és hamarosan következhet a költözés. A „Kakason” is megkezdődtek a munkálatok, hiszen 2 évvel ezelőtt, a külső korszerűsítés alkalmával már nem volt mód az új ablakok behelyezése után tisztasági meszelésre sem, s az ottani termekben elég méltatlan körülmények között folyt a munka, most megtörténik a villany és fűtés korszerűsítés, a technika tanteremből pedig egy tágas, modern tanterem kerül kialakításra. Terveink között szerepelt a tornaterem megújítása is, hiszen a padlózata az idők során nagyon elhasználódott, egészségtelen. Pályázataink sajnos nem nyertek, amire önerőből képesek vagyunk, tesszük.Többek kérdése is volt a pályák használata. Mire elkészült a kapu és erről tájékoztathattunk volna, bezáródott a világ. A pályák természetesen a nyitással, a vírus múltával mindazoknak a rendelkezésére állnak, akik eddig is használták a tornatermet vagy a jövőben szeretnék. Kérjük, jelezzék és a kapuhoz a kulcs átvehető. A tornaterem, a munkálatok miatt szeptember 1-ig nem használható.

Minden segítő szándékot köszönve, jó nyarat és pihenést kívánva:

Pungurné Császár Judit igazgató