Félév vége   ...    és csőtörés

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
A mai napon tanévünk első félévének lezárásáról szerettem volna tájékoztatni Önöket! Az élet azonban felülírta gondolatainkat. Szívből jövő hálával köszönjük a Tűzoltóság, a 8. osztály fiainak, 2 hatodik osztályos fiúnak, kollégáimnak, a takarító kollégáknak, minden szakembernek és segítő kéznek a munkáját! Kora reggel kaptuk a hívást: az irattárat elárasztotta a víz. Szinte hihetetlen, egy bő másfél éves, új csap adta meg magát a hétvégén, az irattárban lévő iratok, itt tárolt papíráruk hömpölyögtek az árral. A tűzoltók hosszan tartó munkával szivattyúzták a vizet már a pincéből is. Nagyon szépen köszönjük. Majd diákjaink, kollégák, dolgozók több órán keresztül hordták ki a vizes iratokat, próbáljuk kiszárítani őket, s elválik,mit tudunk megmenteni.
Öröm volt látni, ahogy a 8. osztály lányai régi fényképeket mentettek, szárítottak.
Egyben szeretnénk segítséget is kérni, sok minden megsemmisült, így a felhalmozott papír kéztörlők, WC papírok is. Ha tudnak a gyermekekkel beküldeni, köszönettel vesszük.
A délután az értekezleté volt, örömmel mondhatjuk, 177 diákunkból 57-n értek el 4.5, vagy annál jobb eredményt. Örömteli, hogy csökken a bukások száma, pedig az elégséges 2.00-tól kezdődik. Szívet-melengető volt a bezárt világunk eseményeiről készült zenés összeállítás. Hálásak vagyunk a fejlesztésben dolgozó kollégáink munkájáért, egyedülállóan, személyre szabott, magas óraszámú fejlesztést biztosítanak az érintetteknek.
Ugyanakkor szomorúan konstatáltuk, hogy többek megszegik az általuk a beiratkozáskor elfogadott házirendünk egyes pontjait, most éppen a lányok a hajfestés, színezés terén tértek el tőle. A hónapos kérlelés és figyelmeztetés után már következményekkel is kell számolniuk és záros határidőn belül kérjük az eredeti hajszín visszaállítását. Olyan jó lenne, ha általános iskolában a jó tanulmányi eredményekkel, példaadó magatartással tudnának kortársaik közül kitűnni.
Bár bezárt még világunk, nem lehet a hagyományos módon megtartott iskolába hívogatónk az óvodások számára, mégis, nagyon készülünk. Az ovisok jelével megfestett kövecskék és iskolánk szórólapjai már átadásra kerültek, hamarosan megnyílik online jelentkezési/regisztrációs lapunk, s színre lépnek az elsős tanító nénik is hívogatásukkal.
Minden eddigi segítségüket és támogatásukat köszönve egy eredményes, közösségi élményekben gazdagabb 2. félévet kívánok mindnyájunknak!
Pungurné Császár Judit igazgató