Első csúszásunk

2018. március 6-án, annyi rengeteg időpont és helyszínmódosítás után mégiscsak elindult iskolánk 32 fős csapata, hogy megismerkedjen sokunk kedvenc téli sportjával, a síeléssel. Győrújbarát volt az úti cél, ahol egy remek műfüves oktatópályát alakított ki a Győrsí síiskola (www.gyorsi.hu)

 Még Nagyigmándot sem értük el, amikor csepergett, Bőnynél pedig már szakadt az eső. Csak Gáspár Niki tartotta bennünk a lelket: „Higgyétek el, jó lesz, jó lesz ez így.” És ismét igaza lett. Győrt már hóesésben szeltük át, Győrújbaráton pedig igazi téli világ, vastag hótakaró, szakadó hóesés fogadott bennünket.
Kedves Hütte, a célnak megfelelő felszerelés, barátságos oktatók vártak minket. Először az 1-2-3. osztályosok léptek bele a síbakancsba és már kezdődhetett is a gyakorlás. Lépegetés egy léccel, majd kettővel, egyensúly gyakorlatok szerepeltek az edzéstervben, a végén pedig a felvonózást is kipróbálták. Mindeközben a nagyobbak a völgy túloldalán ideális szánkópályát találtak.
A 90 perces oktatást követően felszerelés és szerepcsere után  következett a nagyok bevetése. Sok-sok apró  sikerélménnyel, a  gyakorlás  fontosságának felismerésével szálltunk buszra és érkeztünk Kocsra a délutáni órákban.

 

Hamarosan folyt. köv. Mindenkit szeretettel várunk.

 Bán Istvánné

Gáspár Nikolett

Szabó Erzsébet